ИЗГРАДЊА САОБРАЋАЈНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

Настављајући улагање у саобраћајну инфраструктуру и обнову путева на сеоском подручју, краљевачки путари ових дана приводе крају асфалтирање локалне саобраћајнице у селу Лопатница.

– Дужина асфалтиране деонице је 262 метра, ширина коловоза 2,6 метара, а укупна површина 681 метар квадратни. Вредност радова је око 1,7 милиона динара, грађани су учествовали са 250.000 динара, док је осталих 85 одсто финансирано из градског буџета – „рапортира“ Марица Мијајловић, директорка ЈП за уређивање грађевинског земљишта, додајући да се на територији града на Ибру годишње асфалтира тридесетак километара сеоских путева.

фото: инфоКВпрес

Практично нова саобраћајница свакако ће олакшати свакодневно функцуонисање овдашњим малобројним мештанима, нарочито онима који  се баве пољопривредом или сеоским туризмом.

Срђан СТРАИНОВИЋ – фото: инфоКВпрес

– Путеви су основ опстанка у једној оваквој, руралној средини. Захваљујемо свима који су учествовали у овој акцији са жељом да новим путем кренемо ка бољој будућности. Надам се да ће се још више људи вратити на село својим коренима – поручио је мештанин Срђан Страиновић који је по повратку из иностранства оживео породично домаћинство у овом селу.