МУП ДЕМАНТОВАО ЛАЖНУ ВЕСТ ПОРТАЛА “САНЏАК ДАНАС”

Министарство унутрашњих послова обавештава јавност да је вест коју је портал „Санџак Данас“ објавио под насловом „Тешко претучена инспекторка Амела Смајовић док је била на задатаку“ лажна и да је то још један пример обмањивања јавности и грубог кршења новинарске етике.

Посебно наглашавмо да Полицијској управи у Краљеву није пријављен ни један догађај у којем је учествовала особа са именом Амела Смајовић, као и да у МУП-у није запослена, нити постоји особа са овим именом и презименом.

Такође полицијски службеници су провером утврдили да на Војно-медицинској академији није примљена пацијенткиња са именом Амела Смајовић.

Министарство унутрашњих послова најоштрије осуђује пласирање нетачних и непроверених информација у јавност које обмањују и узнемиравају грађане.

Позивамо медије да не приступају олако објављивању али ни преузимању непроверених информација, а ради истинитог, поузданог и тачног информаисања јавности провере све информације у Одељењу за медије и комуникације МУП-а, путем мејл адресе biro@mup.gov.rs или на број телефона 011 3139781.