УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ О ЗАВРШЕНОЈ ОБУЦИ

У склопу партнерског швајцарско-српског пројекта под називом „Знањем до посла“ и споразумом са краљевачком локалном самоуправом који предвиђа подршку на подизању запошљивости младих, у Школском центру „Леонија“ у Краљеву уручени су сертификати за успешно обављену обуку будућим радницима ове компаније.

фото: инфоКВпрес

У присуству градоначелника Краљева др Предрага Терзића и  генералног директора „Леони Србија“ Пјерлуђиja Ђионеа овом приликом сертификате за радника на монтажној линији добило је укупно 45 полазника обуке, од којих ће 37 добити запослење у краљевачком погону.

фото: инфоКВпрес

– Поносни смо што настављамо тренд развоја и доприносимо запошљавању младих. У сарадњи са градом Краљевом и представницима пројекта „Знањем до посла“ успели смо да младима који су у потрази за бољом будућношћу пружимо прилику да знања и вештине тражене на тржишту рада стекну у „Леонију“ и ту потом наставе своју каријеру, уз могућност напретка и даљег усавршвања – рекао је Ђионе.

фото: инфоКВпрес

У производној јединици у Краљеву, највећој у Србији, „Леони“ је до сада је запослио око 4.000 радника и тако посто највећи послодавац у краљевачком крају, с тим што планира да у радни однос прими још око 2.000 људи.

фото: инфоКВпрес

– Значајно је што млади Краљевчани имају прилику да се запосле у свом граду, да овде праве каријере и заснују породице – поручио је градоначечник Терзић додајући да ће локална самоуправа учинити све да и са осталим страним и домаћим фирмама успостави сличне партнерске односе.