У БОГУТОВЦУ ГРАДИ СЕ НОВИ МОСТ ПРЕКО ИБРА

Уколико све протекне према плану и предвиђеној грађевинској динамици, мештани Богутовца од краја ове године преко Ибра ће прелазити потпуно новим мостом.

Стари, дотрајали, дрвени висећи мост изграђен пре више од пола века који је још пре неколико година изгибио употребну дозволу, недавно је срушен. Непосредно након тога на истом месту су започети припремни радови за изградњу нове ћуприје.

фото: инфоКВпрес

– Вредност инвестиције је 56 милиона динара, а рок за завршетак је крај ове године. У току су припремни радови за изградњу армирано-бетонског моста укупне дужине 112 и ширине 2,5 метара са три распона на четири бетонска стуба – каже Иван Петровић, главни инжењер за одржавање ЈВП „Србијаводе“ које је инвеститор и носилац пројекта, док је извођач радова конзорцијум три фирме из Београда, Власотинца и Краљева.

Према његовим речима, иако је у питању пешачки мост, биће омогућено да преко њега с једне на другу обалу Ибра у случају потребе пређу и ватрогасна, полицијска и возила хитне помоћи.

фото: инфоКВпрес

Изградњом новог моста биће испуњено и обећање председника Србије Александра Вучића овдашњим мештанима који ће за неколико месеци потпуно безбедно прелазити преко Ибра.

– Стари мост је одавно одслужио своје и није имало никаквог смисла да се улаже у поправку. Сајле су потпуно попустиле, конструкција кородирала и осабила, а даске сатрулиле – прича мештаним Димитрије Гајић. – Сналазићемо се некако док нови мост не буде завршен, а најважније да прелазак преко Ибра више неће бити на сопствени ризик.