КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА МАТИЈОМ БЕЋКОВИЋЕМ

На један од најзначајнијих датума у историји Краљева, 14. октобар, који се обележава као Дан сећања на невине жртве које су немачки окупатори стрељали октобра 1941. године, у Свечаној сали Градске управе у петак ће бити приређено „Књижевно вече са Матијом Бећковићем“, у организацији Компаније „Новости“ и Културног центра „Рибница“.

Биће то лепа прилика да се читалачка публика и љубитељи писане речи из Краљева и околине поново друже са нашим познатим академиком и једним од највећих српских песника који је у граду увек имао много поштоваоца и био више него радо виђен гост. То је, подсећамо, Бећковић и сам потврдио приликом претходног гостовања, пре годину дана, када је нагласио да у Краљево увек долази са посебним узбуђењем.

– Ту је, недалеко, Жича седмоврата и сигурно је и она утицала да Краљево буде један велики и значајни културни центар. Ако би закључивали по овом граду, испало би да код нас нема баш никакве кризе поезије и да је књига остала главни медиј, иако свуда чујемо да су други медији заменили књигу – емотивно је тада беседио Матија Бећковић.

Посетиоци књижевне вечери овом приликом моћи ће да се упознају са књигама Матије Бећковића „Овамо намо“, „100 мојих портрета“ и „Мојих 80“ објављених у склопу издавачке делатности Компаније „Новости“. Почетак програма је у 19 сати, а улаз је бесплатан.