НЕМИ ПРЕД СКУПШТИНСКОМ ГОВОРНИЦОМ

Захтевајући смену градске већнице Иване Базић (СНС) на седници Скупштине града Краљева опозициони одборници извели су својеврсни  протестни перформанс под називом „Громогласно ћутање“.

Носећи мајице са натписом „Смена или оставка“ сви опозициони одборници су се јављали за реч по свакој тачки дневног реда и потом ћутали за говорницом, мирно чекајући да истекне време предвиђено за њихово изјашњавање.

фото: инфоКВпрес

На овај потез, према њиховим речима, одлучли су се јер је градска већница задужена за бригу о породици, на једној од претходних седница локалног парламента, наводно добацила опозиционом одборнику „Здраве Србије“ Мирољубу Баковићу да не може да говори о издвајању новчаних средстава из градског буџета за прворођену бебу јер нема децу.

Опозициони одборници најпре су због тога захтевали јавно извињење, а пошто оно није стигло, одлучили су се за протест док градска већница не буде смењена са те функције.

Због њиховог протестног перформанса седница Скупштине града могла би буквално да буде маратонска, с обзиром да је на дневном реду више од 20 тачака.