УКЛАЊАЊЕ ОДПАДА КОЈИ ЈЕ ДОНЕО НАБУЈАЛИ ИБАР

Набујали Ибар је срдином јануара на своје обале у центру Краљева нанео око стотину кубних метара разног отпада, од изваљених стабала и поломљених грана дрвећа, преко огромних количина пластичних флаша и кеса, па до остатка и делова дотрајалих уређаја беле технике.

фото: инфоКВпрес

Оваква ситуација понавља се сваки пут када драстично порасте водостај ове реке која потом, из свог горњег тока у Црној Гори и на Космету, као и из својих притока, све до Краљева ваља органски и неоргански отпад задајући главобоље овдашњим комуналцима.

А, ових дана, упркос ниским температурама, стекли су се услови да комуналне службе, након шеталишта, очисте и обалу Ибра у Краљеву, код градске плаже и спортских терена.

фото: инфоКВпрес

– Ангажовали смо све наше службе, од екипа јавне хигијене, до радне јединице „Зеленило“, уз ангажовање ситне и крупне механизације. Верујем да ћемо у кратком року ибарском кеју вратити изглед какав и заслужује – каже Новица Лишанин, директор ЈКП „Чистоћа“ у Краљеву.

Током асанације, како сазнајемо, комуналци ће у складу са могућностима обавити и селекцију отпада, како би се у мањој мери оптеретила градска депонија.