ОБУКА ТЕХНИЧКОГ САСТАВА 98. ВАЗДУХОПЛОВНЕ БРИГАДЕ

На војном аеродрому „Морава“ у Лађевцима у току је интензивна обука техничког састава 98. ваздухопловне бригаде за одржавање и опслуживање ваздухоплова на употреби у овој јединици Ратног ваздухопловства и ПВО Војске Србије.

Обука се, како је саопштило Министарство одбране, реализује у оквиру редовних летачких активности авијацијских и хеликоптерских ескадрила са циљем високог нивоа оспособљености војника и старешина ваздухопловнотехничке специјалности за одржавање авиона „орао“ и хеликоптера „Ми-35“ и „гама“ и њихову припрему за борбену употребу.

фото: инфоКВпрес

Увежбавају се стандардне процедуре за извршење специјалистичких техничких прегледа авиона и хеликоптера, провере функционалности мотора, радио-навигацијске опреме и наоружања и обавља се наоружавање и непосредна припрема ваздухоплова за реализацију бојевих гађања.

Посебна пажња посвећена је додатном оспособљавању младих старешина који су, по успешном завршетку Курса за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО примили дужности у јединици, како би у најкраћем року достигли захетвани ниво оспособљености за рад на одржавању ваздухоплова за које су задужени.

фото: инфоКВпрес

Реализацијом ове обуке, додаје се у саопштењу, обезбеђује се да целокупан технички састав у 98. ваздухопловној бригади задовољава највише стандарде оспособљености неопходне да би ваздухоплови у сваком тренутку били спремни и доступни за борбену употребу и како би јединица могла да одговори наменским задацима у операцијама Војске Србије.