СНЕГ ИЗНЕНАДИО У АПРИЛУ

Снег који готово 12 сати без престанка различитим инензитетом пада у краљевачком крају највише главобоље задао је путарским и комуналним службама.

Сви магистрални и регионални путеви на територији Краљева су проходни, али се саобраћај одвија успорено, а слична је ситуација и на већини локалних саобраћајница.

фото: инфоКВпрес

Као што је то уобичајено приликом снежних падавина, највише проблема је на рудњанској висоравни где је нападало око 40 центиметара снега. Две екипе радника краљевачких „Путева“ ангажоване су на чишћењу локалног пута Рудно-Бзовик како би га оспособили са саобраћај, али им посао додатно отежава снажан ветар који прави високе наносе.

фото: инфоКВпрес

– Екипе ће у рудњанском крају наставити дежурство док то буде потребно, као и у Гледићу, Толишници и Ласцу – каже Мирко Вуковић, директор ЈКП „Путеви“.

фото: инфоКВпрес

У самом граду запослени у ЈКП „Чистоћа“ чистe пешачке зоне и уклањаju поломљене гране са тротоара и улица. 

фото: инфоКВпрес

Услед падавина, на Ибарској магистрали кроз ибарску клисуру могућа је појава одрона па надлежне службе апелују на возаче да да буду опрезни, да поштују саобраћајну сигнализацију и да брзину прилагоде условима на путу.