ГРАДОНАЧЕЛНИК ТЕРЗИЋ ПЛАТИО КАЗНУ КОЈУ НАПИСАЛА КОМУНАЛНА МИЛИЦИЈА

На рад Комуналне милиције у Краљеву већ годинама уназад упућују бројне примедбе, а њихиво незадовољство кулминирало је ових дана након што је ова служба казнила једну сиромашну суграђанку.  

Фотографија на којој се види како „ревносни“ припадник Комуналне милиције пише казну старијој суграђанки С.П. која је испред улаза у Мали пијац изнела на продају мању количину цвећа и такозваног „зелениша“, осванула је на друштвеним мрежама и одмах изазвала  незадовољство и гнев Краљевчана који се нису устручавали да упуте тешке критике на рад овдашњих „комуналаца“.

– „Што нисте купили од ове баке цвеће, па би отишла кући срећна са неком „цркавицом“ него тренирате стогоћу? Стидите се!“, „Када им пријавите било какав стварни комунални проблем, њихов одговор је по правилу да „нису надлежни“, а изгледа да јесу када треба демонстрирати моћ и ревност над сиромашним суграђанима.“, „Важно је да се ненадлежне патроле шепуре и шеткају у новим униформама“ – само су неки од бројних коментара на друштвеним мрежама, а има и оних у којима становници града преносе и лично искуство са комуналним милицајцима.

– „Из стана у приземљу зграде у којој станујем од раних јутарњих сати чула се веома гласна, несносна музика. Иако је то време које је прописано за одмор, када сам то пријавила телефоном службеник који се јавио питао ме је „да ли сам измерила децибеле“!? Нико се није појавио да реагује а од музике је одзвањала цела улица“.

На прекршајну пријаву Комуналне милиције сиромашној суграђанки није остао нем ни градоначелник Краљева др Предраг Терзић који је у њено име и – платио казну.


– Није праведно да буде кажњена старица која је, вероватно, притиснута животним недаћама и беспарицом, принуђена да продаје цвеће и поврће на улици. Бити човек, важније је од свега – каже градоначелник Терзић који се, такође, осврнуо на „ревност“ краљевачке Комуналне милиције. -Њихов посао није да кажњавају оне који се труде да зараде за парче хлеба продајући цвеће и зелену салату. У Краљеву постоје знатно већи комунални проблеми које треба да решавају, а не да окрећу главу у другу страну.