КРАЉЕВО ДОМАЋИН ШАМПИОНАТА БАЛКАНА У АТЛЕТИЦИ

Након прошлогодишњег јуниорског првенства Балкана, Краљево ће 22. и 23. јула бити домаћин и сениорског балканског шампионата у мушкој и женској конкуренцији.

На реконструисаном Атлетском стадиону крај Ибра за трофеје ће се у својим дисциплинама надметати више од 700 атлетичара и атлетичарки из 22 државе чланице Бакланске атлетске федерације.

– Уз најбоље наше и балканске атлетичаре, гости Краљева тог викенда биће и високи функционери и званичници европске атлетике и нема сумње да ће град на Ибру и овог пута оправдати епитет изврсног домаћина спортских манифестација – каже Слободан Бранковић, председник Балканске атлетске федерације.

Према речима градоначелника Краљева др Предрага Терзића, овај шампионат биће један од највећих и најмасовнијих спортских догађаја у граду на Ибру.

Балканска атлетска федерација уложиће девет милиона динара у организацију овог такмичења, али ће и сви хотели и ресторани у нашем граду бити пуни јер се очекује долазак великог броја спортиста, тренера, судија и навијача у наш град – поручио је Терзић. – Биће то сјајна прилика да промовишемо Краљево, наше традиционално гостопримство, спортске и туристичке потенцијале.