ЗЛАТО И ЗА НАШЕГ МАРКА

Традиција да сваког лета у Краљево стиже бар једна златна медаља са значајних међународних спортских такмичња није изневерена ни ове године.

Као помоћник селектора Ненада Стефановића краљевачки кошаркашки тренер Марко Димитријевић окитио се златним одличјем на недавно завршеном јуниорском Европском првенству у Нишу на којем су српски млади кошаркаши освојили титулу шампиона у свом узрасту и  доминантно засели на трон старог континента.

Марко#Димитријевић

– Ништа не може да опише тај феноменалан осећај када се за златном медаљом око врата попнете на победничко постоље и запевате химну „Боже правде“. То је нешто о чему сања сваки спортиста. Наравно, велику захвалност дугујем селектору Ненаду Стефановићу, једном од наших најперспективнијих младих тренера, што ме је позвао да будем део његовог стручног штаба и слагалице која је беспрекорно функционисала – каже Марко Димитријевић.

Према његовим речима, наши јуниори су на делу доказали да се добар рад, упорност и посвећеност на крају ипак исплате на трновитом и дугачком путу ка успеху и врхунским резултатима. Многи од играча са шампионата у Нишу могли би у догледно време да постану и стандардни чланови сениорске репрезентације. 

– Волео бих када би ова генерација што дуже остала на окупу. Има доста играча за које верујем да ће доспети и до најбоље, А селекције. Никола Топић је већ на списку селектора Пешића и он би мгао да буде наследник плејмејкера Теодосића и Мицића, да буде носилац и прави диригент наше репрезентације – наглашава Димитријевић. – Не бих волео некога да изоставим, али да поменем да се огромни домети очекују и од Богољуба Марковића. То је играч који је висок 2,10, одлично се креће, игра лицем и леђима уз веома добар шут. Ту је и стамени Филип Јовић са сјајним физичким предиспозицијама који подсећа на Дејана Милојевића, потом Бошњаковић који игра з Реал Мадрид… Има заиста још добрих, талентованих играча. Не смемо да заборавимо да они тек имају 18 година и да је пред њима још доста рада и одрицања. Убеђен сам да је већина лепа будућност српске кошарке.


Поводом освајања златне медаље пригодан пријем за Марка Димитријевића уприличен је у Спортском савезу Краљева. Том приликом му је председник Савеза Александар Даишевић уручио пригодну плакету. 


Помоћник селектора Стефановића и шеф струке краљевачке Слоге није пропустио прилику да помене и добре резултате осталих млађих кошаркашких селекција.

– Мислим да се добро и квалитетно ради, ево и селекција до 16 година се пласирала у четвртфинале, а репрезентација до 20 година коју води Ненад Чанак била је пета на свету и то у пакленој конкуренцији. Не може да се каже да је то лош резултат. Ми на сваком такмичењу очекујемо медаљу, али то је веома тешко и остварити јер није фраза да данас сви играју кошарку и улажу огромна средства – додао је Димитријевић.