ХАПШЕЊА У КРАЉЕВУ И ЛОЗНИЦИ

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Службе за борбу против организованог криминала у сарадњи са Јавним тужилаштвом за организовани криминал, на територији Краљева и Лознице, ухапсили су седам особа, док се за још једном трага, због постојања основа сумње да су извршиле кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, превара, прање новца, фалсификовање исправе и прикривање.

Ухапшени су организатори криминалне групе Г. Т. (1968) и Ж. Ч.(1977), као и А. К.(1991), Љ. Г.(1983), Д. Ч.(2003), Д. С.(1980) и М. С.(1975).

У овој акцији привремено су одузети аутомобили високе класе, луксузни кампери, као и комби возила која су, како се сумња, од стране ове организоване криминалне групе украдена на територији земаља Европске уније, након чега су довезена на територију Републике Србије. Та возила су, у унапред обезбеђеним гаражама, радионицама-штековима преправљана и касније продавана, на основу чега су осумњичени остварили вишемилионску противправну имовинску корист.

Претресом станова и радионица осумњичених пронађено је и привремено одузето више десетина хиљада евра, више стотина хиљада динара, оружје и муниција у нелегалном поседу и већа количина ауто-делова. Такође, пронађена је и електронска опрема за преправљање бројева шасија и мотора, као и већа количина фалсификоване пратеће документације и регистарских ознака.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.