ПОЧЕО „СТРИТ АРТ ФЕСТИВАЛ“

Осликавањем бродића на дечјем игралишту крај Ибра и почетком израде мурала на градским фасадама, у организацији КЦ  „Рибница” у Краљеву је почео традиционални „Стрит арт фестивал“ који окупља уметнике свих области из читаве земље.

Већ током јутарњих сати ученици Уметничке школе, под будним оком своје професорке Алисе Матовић, започели су осликавање брода за игру малишана на дечјем игралишту на ибарском кеју, док су за израду мурала који ће оплеменити градске фасаде задужени уметници Вук Ђурић Ендо, Маја Стојановић Змаја, Александар Глибетић Пибо и Катарина Стевановић Каћа.

фото: инфоКВпрес

У дворишту Француске куће у центру Краљева, у четвртак 24. августа са почетком у 19 сати, биће отворена изложба фотографија „То је било неко лепше и срећније време” Драгана Теодоровића Зека и  представљена фотомонографија за коју су текстове написали познати рок критичар  Петар Пеца Поповић и Бора Ђорђевић, певач и фронтмен „Рибље чорбе“, уз музичку подршку гитарског дуа „Епилог“.

– На истом месту, наредног дана од 18 сати, предвиђен је инерактивни концерт класичне музике за бебе и децу. Најмлађима је, такође, намењена и кловновско-жонглерска представа која ће потом бити одржана од 19.30 на централном градском тргу – каже Марија Грабовац из КЦ Рибница. 

фото: инфоКВпрес

Након жонглера и кловнова, на поменутом Тргу српских ратника од 21 сат наступиће „Неверне бебе“ које ће овом приликом представити и песме са свог осмог студијског албума Ходај“.

„Стрит арт“ се завршава у суботу, 26. августа, концертом хрватских извођача, најпре групе „Елементал“ од 20 сати, а потом и Мила Кекина и његовог бенда који ће и спустити завесу на фестивал.