ПРОНАЂЕНО БЕЖИВОТНО ТЕЛО МИЛИНКА ЧОРБИЋА

Два дана откако је Полицијској управи у Краљеву пријављен нестанак, Милинко Чорбић (53), мештанин села Река на рудњанској висоравни између планина Голија и Радочело, пронађен је данас, око 14.30 мртав, смрзнут и прекривен снегом, недалеко од своје породичне куће.

Тако се на трагичан начин завршила интензивна потрага за Чорбићем у којој су се, осим припадника полиције и Ватрогасно-спасилачке чете (ВСЧ), укључили и чланови његове породице, Горске службе спасавања из Крушевца, Ловачких удружења, као и овдашњи мештани.

Он је, подсећамо, нестао је суботу увече између Рудна и Студенице, стотинак километара од Краљева. Чорбић је, према причи комшија, трактором кренуо од своје куће до локалног пута Рудно-Студеница где су, према претходном договору, требали да га сачекају чланови породице и превезу за Краљево. Они, међутим, због завејаног пута нису могли да се пробију, па је Милинко, како се претпоставља, кренуо назад. 

Трактор са његовим стварима пронађен је дан касније на два километара од куће, и то је, све док беживотно тело није пронађено, био и једини траг у потрази коју је додатно отежавала висина снежног покривача која у појединим деловима рудњанског краја достиже и висину већу од пола метра.