СМОТРА МАТЕРИЈАЛНО-ТЕХНИЧКИХ СРЕДСТАВА ПРИПАДНИКА МУП У КРАЉЕВУ

Традиционално поводом Дана Министарства унутрашњих послова, Дана полиције и крсне славе – Свете Тројице, у централном градском парку у Краљеву одржана је смотра материјално-техничких средстава којима располажу припадници полиције, Жандрамерије и ватрогасно-спасилачке јединице.

фото: инфоКВпрес

На овој смотри која је приређена понајвише уа краљевачке малишане предшколског узраста, посетиоци су били у прилици да погледају службена возила и мотоцикле, да се упознају са наоружањем и опремом, као и да присуствују симулацији гашења пожара специјалном пеном.

фото: инфоКВпрес

– Драго нам је што овај наш дан прослављамо и са нашим најмлађим суграђанима који могу, пре свега, да упознају полицајце који су ту да их чувају и брину о њиховој безбедности и разгледају опрему коју свакодневно користимо у извршењу задатака – рекао је мајор полиције Горан Грујић, начелник Одељења полиције ПУ Краљево.

фото: инфоКВпрес

Овом приликом раздрагани малишани могли су и да се провозају полицијским возилима и квадовима, да укључе ротацију и сирену, да испробају зип-лајн, помазе полицијског пса, као и да се ближе упознају са позивом полицајца или ватрогасца.

фото: инфоКВпрес

Искрени, широки осмеси на њиговим лицима најбољи су доказ да је ова „акција“ у потпуности успела.