КИША И ДАЉЕ ПРАВИ ПРОБЛЕМЕ

Нови талас обилних падавина изазвао је и нове недаће у краљевачком крају. Киша која је, различитим интензитетом и са краћим прекидима, падала дуже од 12 сати поново је покренула бујичне водотокове, понајвише у оближњем Готовцу, као и на територији Богутовца, Лопатнице и Богутовачке Бање.

Сливајући се са оближњих планина бујични потоци потпуно су потопили и оштетили локалне путеве у богутовачком крају носећи са собом и велику количну блата и муља.

– Путари интевенишу тамо где је то потребно како би обезбедили проходност саобраћајница, али им посао отежава велика количина воде која се слива према њима. Све службе су у приправности и трудимо се да правовремено реагују, а детаљнија санација биће могућа када падавине потпуно престану – каже Радоица Кочовић, члан Градског већа у Краљеву задужен за ванредне ситуације, додајући да у се под водом нашла и поједина дворишта и пластеници овог краја.

Пуне руке посла током претходне ноћи и јутра имале су путарске службе задужене за одржавање Ибарске магистрале, нарочито на деоници између Богутовца и Маглича, где су се услед обилних падавина, на више локација сручили одрони камења и земље.