ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА

Скромним, али пригодним свечаностима данас је у 22 основне школе на територији Краљева обављен пријем укупно 996 ђака-првака, што је за педесетак мање него прошле године.

Традиционална приредба за нове ђаке и њихове родитеље у знак добродошлице није изостала ни у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у селу Ратина којој су присуствовали градоначелник Краљева др Предраг Терзић, начелница школске управе Бојана Миленковић, као и Новица Плескоњић, начелник Полицијске управе Краљево.

фото: инфоКВпрес

Осим тога, овом приликом прваци су на поклон добили и Еколошки буквар који је настао уз подршку Савета за заштиту и унапређење животне средине Града Краљева.

А, о безбедности краљевачких основаца и средњошколаца, како је и најављено, а у складу са смерницама ресорних министарстава,  свакодневно ће се бринути припадници ПУ Краљево пре, после, као и за време наставе.

фото: инфоКВпрес

– У наредном периоду ПУ Краљево ће појачати присуство полицијских службеника у зонама школа и школским двориштима где ће кроз примену полицијских овлашћења и својим личним залагањем допринети повећању безбедности – каже Јовица Дошић, начелник Одељења полиције у Краљеву.

Према његовим речима, у том циљу је Министарство унутрашњих послова обавило додатну обуку полицијских службеника која се пре свега односила на унапређење знања и начина комуникације у зони школе, са просветним радницима и ученицима. 

фото: инфоКВпрес

– Упоредо са овим активностима, у сарадњи са Министарством просвете и мисијом ОЕБС у Србији кренућемо у реализацију пројекта „Заједно кроз безбедно детињство“ чији је циљ је да ђаци усвоје знање и вештине о понашању у стварном и виртуелном свету, о понашању у ванредним ситуацијама, у саобраћају, као и препознавању вршњачког насиља – додао је Дошић. – Безбедност ученика, просветних и других радника у образовним установама и у зонама школа, један од највећих приоритета у раду Министарства унутрашњих послова.