ПОКАЗНА ВЕЖБА ПРИПАДНИКА ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКОГ БАТАЉОНА У КРАЉЕВУ 

У склопу обележавања Дана сектора за ванредне ситуације, као и Дана свих ватрогасаца-спасилаца у Србији, припадници Ватрогасно-спасичлачког батаљона Краљево (ВСБ) извели су јавну показну вежбу у центру града.

фото: инфоКВпрес

Ватрогасци су, овом приликом, извели вежбу гашења пожара на вишеспратници у Улици војводе Степе и спасавања грађана из ватрене стихије. Демонстрирајући висок степен обучености и спремности за ефикасну интервенцију у вежби је учествовало осам припадника ВСБ са два возила.

фото: инфоКВпрес

– Задатак је испуњен и вежба је у потпуности успела – рапортира Петар Луковић, командант ВСБ Краљево. – И овог пута наши припадници показали су спремност да правовремено и ефикасно реагују приликом пожара у вишеспратницама, као и у свим другим ванредним ситуацијама у служби грађана Србије.

фото: инфоКВпрес

Ватрогасно-спасилачки батаљон у Краљеву, са подручним одељењима у Рибници, Врњачкој Бањи, Ушћу, Рашки и на Копаонику, иначе, покрива територију од чак 200.000 квадратних километара са више од 200.000 становника. Припадници овог батаљона од 2009. носе звање ватрогасац-спасилсац, па осим у гашењу пожара учествују у техничким интервенцијама у саобраћају, са опасним материјама, пружају помоћ у свом домену приликом елементарних непогода, непроходности путева, појави клизишта…

фото: инфоКВпрес

А, у склопу обележавања празника, краљевачки ватрогасци-спасиоци учествоваће сутра у акцији добровољног давалаштва крви овдашње канцеларије Црвеног крста и традиционално ће се у четвртак, 14. септембра, дружити са малишанима на Тргу српских ратника.