АКЦИЈА УДРУЖЕЊА ПИЛОТА „ТИГРОВИ“

У склопу пројекта „Придружи се ваздухопловству 2022“, Удружење пилота „Тигрови“ из Краљева, уз помоћ и подршку Министарства одбране, током августа и септембра организоваће основну пилотску обуку на једрилицама за студенте из Краљева, Крагујевца и Чачка.

Како је саопштено из овог Удружења, циљ пројекта је да се у наредним годинама постигне већи број квалитетних кандидата који ће конурисати на Курсу за резевне официре рода авијације.

– Идеја је да се током овог и народног месеца студентима факултета у Краљеву, Крагујевцу и Чачку представи пројекат, формирају листе и изврши селекција заинтересованих кандидата, реализују лекарски прегледи за четоро до седморо кандидата и потом организује теоријска и практична обука за пилоте једрилица – наводи се у саопштењу Удружења пилота „Тигрови“.

У саошптењу се додаје да трошкове обуке и лекарских прегледа сноси Удружење, а трошкове превоза до аеродрома и исхране кандидати који буду одабрани. Обука ће се реализовати у сарадњи са аеро-клубом који буде испунио услове у погледу једрилица, авиона, ваздухопловног особља и одобрења надлежних ваздухопловних власти за спровођење ваздухопловне обуке овог типа.

Заинтересовани кандидати могу да се пријаве до 10. августа на имејл tigrovi.kraljevo@gmail.com или путем телефона 066 241 541.