ОСТАЈУ ПОПУСТИ ЗА ПРЕВОЗ

Најстарији Краљевчани који имају најниже пензије, као и најмлађи становници града на Ибру, узраста до пет година, и даље ће услоге јавног градског и приградског превоза моћи да користе по повлашћеним ценама.

То је, у најкраћем, епилог састанка челника краљевачке локалне самоуправе са представницима конзорцијума предузећа којима је поверено обављање јавног градског и приградског аутобуског превоза на територији Краљева.

Проблем је настао када су превозници крајем прошле недеље обавестили кориснике својих услуга да се од 10. августа укудају попусти од 40 одсто за пензионере, као и бесплатан превоз за децу старију од четири године.

– Након те једностране одлуке о којој није обавештена локална самоуправа, сазвали смо хитан састанак са представницима конзорцијума – појашњава др Предраг Терзић, градоначелник Краљева. – Договорено је да пензионерима са најнижим примањима на градско-приградским линијама превозник одобрава попуст 40 одсто, док превоз деце, узраста до пет година, на поменутим линијама остаје бесплатан.