МЕШТАНИ ПОМОРАВСКИХ СЕЛА ОДРЖАЛИ БЛОКАДУ УПОЗОРЕЊА

Незадовољни понуђеном ценом за експропријацију својих парцела преко којих се гради такозвани „Моравски коридор“, осносно ауто-пут Прељина-Појате, мештани врњачких села Грачац, Отроци, Врњци, Ново Село, Вукушица, Подунаваци и Стубал, блокирали су данас на петнаестак минута магистрални пут Краљево-Крушевац. 

Мештани поручују да су се на овај вид протеста упозорења одлучили јер им је земља одузета у процесу експропријације, из вишег, државног интереса, уз понуђену цену од 215 динара по квадратном метру, иако је званична процена вештака пољопривредне струке да квадрат вреди око 2.400 динара.

фото: инфоКВпрес

– То што су проценили „Коридори Србије“ као одштету по квадратном метру плодне моравске земље је срамота! Власници парцела су огорчени јер су више него очигледно оштећени, а нарочито јер су комшије из суседне општине добиле чак и петоструко више за своју земљу – каже мештанин Александар Тошић из Подунаваца.

Према његовим речима, председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић заказао је незадовољним мештанима сатанак са директором „Коридора Србије“ који би требало да буде одржан наредне недеље.

– Видећемо какав ће бити епилог, а од тог састанка зависе и наши даљи потези, као и да ли ћемо и на који начин радикализовати протест – наглашавају домаћини врњачког краја због чије је блокаде у привременом прекиду био саобраћај на веома прометној магистралној деоници, па су се путничка возиила, тамо где је то било могуће, преусмеравала на алтернативне правце.