ПРИЗНАЊА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА

Свечаном седницом Скупштине града на којој су уручена признања заслужним појединцима, установама и удружењима, као и пригодним манифестацијама у овдашњим културним институцијама, Краљевчани су обележили 7. октобар – Дан свога града и  православни празник Краљевдан.

На свечаној седници одржаној у ММЦ „Кварт“, октобарска награда уручена је др Марији Миленковић за достигнућа у области медицине, а звање почасног грађанина Хаџи Момиру Бакрачевићу за вишегодишњу међународну и националну промоцију Краљева.

др Марија МИЛЕНКОВИЋ – фото: инфоКВпрес

 

Дипломе заслужних грађана додељене су Кости Коларевићу за промоцију краљевачке атлетике, Радошу Раши Павловићу за неговање традиционалне музике, Јелени Раденковић за породичне вредности и постхумно Небојши Симовићу, преминулом начелнику Рашког округа, за доброчинство и допринос развоју краљевачког краја.

Хаџи Момир БАКРАЧЕВИЋ – фото: инфоКВпрес

Признање заслужних организација, установа, спортских колектива и удружења добили су Женски Кошаркашки клуб „Краљево“, Машинско-техничка школа „14. октобар“ и Удружење грађана „Пријатељство за нова времена“, док је награда „Миломир Главчић“ за подстицај хуманости уручена ДДК краљевачког ЈКП „Путеви“. 

фото: инфоКВпрес

Овом приликом градоначелник др Предраг Терзић захвалницама је наградио Коло српских сестара за хуманитарни и културно-просветни рад и Живорада Гајовића за вишедеценијски допринос позоришном животу Краљева.